Palotás Pálinka

a napfény, az illat és a zamat csodás elixírje

Az Alföld peremén, Cegléd közelében termett hibátlan, válogatott gyümölcsökből készül nagy szorgalommal és hozzáértéssel a Palotás Pálinka.

A főzés és a palackozás egyaránt kézműves technológiával történik és célunk, hogy ettől ne térjünk el. Ezáltal minden tekintetben egyedi terméket kínáljunk Önnek, mely hűen tükrözi a környék egyedi ízvilágát.

Bátran állítható, hogy a Palotás valamennyi pálinkája

„Hungarikum az Alföld ízeivel”

Pálinka percek

Palackba zárt gyümölcsliget

Ízlelje meg Ön is a Palotás Pálinkák nyújtotta íz és illat világot! A tavaszi virágillatot, a nyári gyümölcsök csodálatos ízét, az őszi szüretek páratlan hangulatát és a lágy fűszerességet. Mindezt palackba zártuk. Dugó alá rejtettük az alföldi gyümölcsligetek páratlan íz és illat harmóniáját.

Ahhoz azonban, hogy Ön is részese lehessen ennek a csodának, érdemes néhány alapvető szabályt betartania, jótanácsot megfogadnia. 

 

 

 

Első jótanács:

  A pálinkát szobahőmérsékleten, 16-18 Celsius fokosan a legoptimálisabb fogyasztani.
A pálinka lehűtésével, vagy hűtött pohárban történő szervírozásával csak a hibákat fedik el. Ilyenkor ugyanis az ital elveszíti azt az élvezeti értékét, amiért fogyasztjuk: az illatát, a gyümölcsösségét. Az alkoholérzet felerősödik, elnyomva a pálinka aromáját.
 

Második jótanács:

 

Érdemes úgynevezett tulipános pohárból kóstolni a pálinkát, mely alul szép öblös, majd összeszűkül, a tetején pedig egy kicsit kitágul, hogy utat engedjen a pálinka illatának. Az öblös részben a nagy felületű pálinka illatanyagait összeszűkítve az orr irányába vezeti a pohár.

 

Harmadik jótanács:

  Pálinka fogyasztását követően ne feledkezzen meg a „száraz próbáról” sem. Ha a pálinka elfogyasztása után 4-5 perccel orrához emeli a poharat, érezheti micsoda kellemes illatok szabadulnak fel. Lekváros, gyümölcsös illatokkal fog találkozni.  

Élményt ad:

 

A pálinka egy igazi társasági ital, beszélgetős, barátkozós párlat. Hangulat, környezet és jó társaság kell hozzá. A pálinka lényege nem a szesz, hanem a gyümölcs. Az illat és az íz harmóniája.

Fedezze fel Ön is egy kellemes társaságban a Palotás Pálinkák egyedi aroma világát, a „Palackba zárt gyümölcsliget”-et!