Palotás Pálinka

a napfény, az illat és a zamat csodás elixírje

Az Alföld peremén, Cegléd közelében termett hibátlan, válogatott gyümölcsökből készül nagy szorgalommal és hozzáértéssel a Palotás Pálinka.

A főzés és a palackozás egyaránt kézműves technológiával történik és célunk, hogy ettől ne térjünk el. Ezáltal minden tekintetben egyedi terméket kínáljunk Önnek, mely hűen tükrözi a környék egyedi ízvilágát.

Bátran állítható, hogy a Palotás valamennyi pálinkája

„Hungarikum az Alföld ízeivel”

Koktél receptek

 

Sex on the beach

Hozzávalók:
2cl őszibarack pálinka
10cl narancslé
5cl áfonyalé
Pohár: tulipán pohárban
Díszítés: narancskarikával és koktélcseresznyével

Elkészítés:

A koktélos poharunkat rakjuk tele jéggel, majd félig töltsünk bele narancslevet. Ezt követően vegyük elő a shakert, és a többi alapanyagot rázzuk össze pár szem jéggel. Majd óvatosan rétegezzük ezt a mixet a narancsra. Egy igazán klasszikus és látványos koktélt kapunk, ha ügyesen dolgoztunk. Ízlés szerint díszíthetjük narancskarikával és koktélcseresznyével.

 

Apricot Coctail

Hozzávalók:
4,5 cl barackpálinka
cseppnyi gin
2,25 cl narancslé
2,25 cl citromlé
Pohár: koktélos Y pohár
Díszítés: narancskarikával és koktélcseresznyével

Elkészítés:

Shakerben az összetevőket összerázzuk, majd Y alakú koktélos pohárba szűrjük. Narancskarikával és koktélcseresznyével díszítjük.

 

Bloody Brain

Hozzávalók:
2 cl Barack Pálinka
2 cl Baileys (ír krémlikőr)
1 öntet grenadine (gránátalma) szirup
1 öntet = 4-5 csepp = 0,1 cl
Pohár: shot pohár
Díszítés: nincs

Elkészítés:

Shot pohárba töltjük a barack pálinkát, majd bárkanál segítségével rátöltjük a Baileys-t, és végül egy öntet grenadine szirupot.

 

"Pálinkás jóreggelt!"

Hozzávalók:
0,5 dl tej
0,5 dl habtejszín
1 adag presszó kávé
2 cl szilvapálinka
2 kávéskanál méz
1 csipet őrölt fahéj

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt összekeverjük, felmelegítve felhabosítjuk, a pohár szélén óvatosan belecsorgatjuk a mézet, hogy a hab ne törjön, majd a frissen főzött kávéhoz keverjük a szilvapálinkát és óvatosan, lassan a szélén bele eresztjük a habos tej- tejszín keverékbe.
Végül megszórjuk egy csipetnyi őrölt fahéjjal.