Pálinka percek
Palackba zárt gyümölcsliget
Ízlelje meg Ön is a Palotás Pálinkák nyújtotta íz és illat világot! A tavaszi virágillatot, a nyári gyümölcsök csodálatos ízét, az őszi szüretek páratlan hangulatát és a lágy fűszerességet. Mindezt palackba zártuk. Dugó alá rejtettük az alföldi gyümölcsligetek páratlan íz és illat harmóniáját.
Ahhoz azonban, hogy Ön is részese lehessen ennek a csodának, érdemes néhány alapvető szabályt betartania, jótanácsot megfogadnia.
Első jótanács: |
|||
A pálinkát szobahőmérsékleten, 16-18 Celsius fokosan a legoptimálisabb fogyasztani. A pálinka lehűtésével, vagy hűtött pohárban történő szervírozásával csak a hibákat fedik el. Ilyenkor ugyanis az ital elveszíti azt az élvezeti értékét, amiért fogyasztjuk: az illatát, a gyümölcsösségét. Az alkoholérzet felerősödik, elnyomva a pálinka aromáját. |
Második jótanács: |
|||
Érdemes úgynevezett tulipános pohárból kóstolni a pálinkát, mely alul szép öblös, majd összeszűkül, a tetején pedig egy kicsit kitágul, hogy utat engedjen a pálinka illatának. Az öblös részben a nagy felületű pálinka illatanyagait összeszűkítve az orr irányába vezeti a pohár. |
Harmadik jótanács: |
|||
Pálinka fogyasztását követően ne feledkezzen meg a „száraz próbáról” sem. Ha a pálinka elfogyasztása után 4-5 perccel orrához emeli a poharat, érezheti micsoda kellemes illatok szabadulnak fel. Lekváros, gyümölcsös illatokkal fog találkozni. |
Élményt ad: |
|||
A pálinka egy igazi társasági ital, beszélgetős, barátkozós párlat. Hangulat, környezet és jó társaság kell hozzá. A pálinka lényege nem a szesz, hanem a gyümölcs. Az illat és az íz harmóniája. Fedezze fel Ön is egy kellemes társaságban a Palotás Pálinkák egyedi aroma világát, a „Palackba zárt gyümölcsliget”-et! |